MANKENLİK MESLEĞİ

HAYALİNİZDEKİ MESLEK SİZE NE VAAD EDİYOR

 Manken olmak sanıldığı kadar kolay değil. Mankenlik mesleğinin gerekleri hakkında yeterince hassasiyet göstermeyenler ve mankenlik mesleğinin özellikleri ile donatılmış olmayanlar maalesef bu sektörün yanından bile geçemiyorlar. Çünkü hemen hemen kendini beğenen bütün erkekler ve kadınlar genç yaşlarda mankenliğe başlamaya can atıyorlar. Sektörde bu kadar çok insanın yer alması da haliyle belli başlı kriterlerin göz önünde bulundurulmasına neden oluyor.
Mankenliğin meslek olarak yapılmasından itibaren her geçen yıl değişen güzellik kavramları, bu iş kolunun da kendine özel niteliklerinin ve şartlarının oluşmasını sağlamıştır. İdeal vücut yapıları ve güzellik kriterleri ile şekillenen mankenlik mesleğinde başarılı olmak için yetenekli olmak, poz verebilmek ve karşı tarafı etkilemek de önemlidir.

Mankenlik mesleğini tercih etmek isteyenlerin öncelikle bilmesi ve hakim olması gereken konular vardır. Eğitim alarak dış güzellik bilgi ile perçinlenebilir. Sadece güzel ya da yakışıklı olmak, ideal vücut ölçülerine sahip olmak mankenlik için yeterli değildir.

Profesyonel olarak bu mesleği yapmaya karar veren kişilerin öncelikle mankenlik ve zarafet eğitimi almaları gerekir. Bu eğitimin alınması aynı zamanda ilk adımın atıldığının da bir göstergesidir. Ancak yeterli değildir. Bir sonraki aşamada ajansların açtığı yarışmalara katılmak vardır. Yarışma öncesinde adaylar profesyonel eğitmenler tarafından eğitime tabi tutulurlar. Başarılı olan kişiler ise ajansların ekibinde yer almaya hak kazanırlar.

Mankenlik eğitimi almak için hiçbir ön koşul aranamaz ancak eğitimler sonrasında ajansların belirlediği kriterlere uygunluk sağlanması söz konusudur. Eğitim programında ise mesleğe özgü yürüyüş, duruş ve benzeri hareketler yer almaktadır.

Mankenlerin Görevleri – Mankenlik Mesleğinin Özellikleri

Mankenlerin yerine getirmesi gerektiği belli görevler ve sorumluluklar vardır. Pek çok organizatör ve koreograf, çalışma sırasında kişilerin çalışma anlayışına ve prensiplerine önem verir. Burada sadece işini güzel yapmak yeterli değildir. Disiplinli ve çalışkan olmak da dikkat çeker. Bu açıdan mankenlik mesleğinin gerekleri arasında şunları sayabiliriz:

  • Defilede giyilecek kıyafetlerin seçiminde yardımcı olmak.
  • Koreografla birlikte defile provalarına katılmak.
  • Anlayışlı ve özverili olmak.
  • Her mekanda ve havada çalışabilmek.
  • Kıyafetleri etkin ve çarpıcı bir şekilde sunumunu yapmak.
  • Kendine özgü duruş ve yürüyüş tarzına sahip olmak.
  • Reklam ve tanıtım filmlerinde oynamak.
  • Poster ve katalog çekimlerine katılmak.
  • Ajansın belirlediği kurallara uymak.                                                                                         

Yorum Gönder

0 Yorumlar