MANKENLİK MESLEĞİ ÖZELLİKLERİ

 


Mankenlerin Çalışma Ortamı ve Koşulları – Mankenlik Mesleğinin Özellikleri

Genç yaşta mankenlik için eğitim almış ve ajanslara adım atmış olanlar podyum havasını almaya başladıkları andan itibaren çalışma ortamının içine girecekler. Defile salonları, oteller, sahneler en çok görülen yerler olacak. Provalar, gösteriler ve koreografi hazırlıkları en çok duyulan terimlerden olacak. Mankenlerin çalışma ortamı ve koşulları genelde:

  • Defile salonları, oteller ve kapalı mekanlarda görev yapılmaktadır.
  • Katalog çekimleri çoğunlukla stüdyoda gerçekleşmektedir.
  • İlkbahar – yaz koleksiyonları için dış mekanda defileler ve çekimler tercih edilmektedir.
  • Sık sık seyahat edilmesi gerekmektedir.
  • Koreografla ve ajans yöneticileriyle sürekli irtibatta olunmaktadır.
  • Sürekli provalara katılmak şarttır.
  • Gösteri gecesi için özel olarak hazırlanmak gerekmektedir.

Sektörde Var Olmak ve Yerini Korumak Kolay Değil!

Manken olmak için özellikle yolun başındayken çok çalışmalısınız. Çünkü mankenlik eğitimi aldıktan sonra hemen iş bulmak kolay değil. Hatta eğitim almadıysanız iş bulmanız daha da zorlaşır. Ancak mankenlerin görev aldığı sektörlerin sayısı günbegün artmaktadır. Önceleri tekstil markalarına hizmet veren isimler, bugün otomotivden mobilyaya, kozmetikten gıdaya kadar pek çok alanda yer almaktadır.

Bu kadar fazla iş alanına rağmen mankenlik mesleği en fazla 35 – 40 yaşlarına kadar yapılabilmektedir. Kariyer sürecini başarılı olarak tamamlayan ve sektörde önemli işlere imza atan kişilerse meslekle bağlantılı başka görevlerde yaşamlarını sürdürmektedirler. Çalışma süresinin bitmesi genellikle formun korunamaması, kilo, yaşın ilerlemesi, hareketlerin yavaşlaması, sağlık sorunları gibi nedenlere bağlıdır.

Siz de mankenliği meslek olarak görüyorsanız elinizi çabuk tutup önce eğitiminizi tamamlamalı ardından size kariyer basamaklarını hızla çıkmanızı sağlayacak ajanslarla çalışmalısınız. Unutmayın, sadece güzel ve yakışıklı olmak yeterli değil…

Yorum Gönder

0 Yorumlar