10 Adımda Mükemmel Instagram Reklamı Hazırlayın


 1. Nadir ama Mükemmel

Evet doğru duydunuz. Hizmetleriniz ve ürünleriniz ile ilgili durmaksızın sürekli olarak reklamlarla takipçilerinizi rahatsız etmeyin. Eğer bunu yaparsanız reklamınız her yerde gördüğünüz sinir bozucu milyonlarca reklamlardan bir farkı olmaz.

Onun yerine takipçilerinize saygı duyacak ve onların ilgilerini çekecek şekilde sanatsal reklamlar hazırlayın. Bu tip reklamları mümkün olduğunca nadir yapın. Özel indirim, kampanya, yeni bir ürün lansmanı veya yeni mağaza açıkılışı gibi özel duyurular yapmanız gerekirse bu tarz reklamları kullanın.

2. İnsanlar İnsanları Sever

İnsanların, kendiler gibi insanların bulunduğu içeriklere daha iyi tepki gösterdiğini biliyor muydunuz? Kendileriyle aynı demografide bulunan insanların yer aldığı içerikler insanların hoşlarına daha fazla gidecektir.

3. Komik Olun

Mizaç sosyal medyada çok önemli bir faktördür. Kanıtını görmek için Facebook, Twitter ve Youtube gibi platformlarda çok popüler olan aşırı komik viral içeriklere bir göz atmanız yeterlidir. Instagram da o platformlardan hiç farklı değil. Mizaç dolu reklamlar hem eğlendirir hem de insanlarda zamanla gelişmiş olan “reklam karşıtı” düşünceleri yok eder.

4. Marka Hikayeleri Paylaşın

Günümüzde kaliteli reklamlar hikaye anlatımı ile eşleşiyor. Bu özellikle sosyal medya için geçerli çünkü sosyal medya kullanıcıları; marka ve kişilerin hayat hikayelerini okuyor, dinliyor ve bunlara bakıyor. Bu şekilde yaparsanız takipçileriniz sizi çok sevecektir. Bu yüzden reklamlarınızı marka hikayenize göre hazırlayın. Her reklamınız; normal yayın programınızı bozacak şekilde olması yerine marka hikayenizin yeni bir bölümü şeklinde olsun.

5. Duygulara Hitap Edin

Etkili reklamların ortak özelliği nedir? Hepsinin dram faktörüne sahip olmasıdır. Aynı şey Instagram için de geçerlidir. Takipçilerinizin duygularına hitap edecek şekilde Instagram reklamları hazırlayın. Sevgi, tutku, aitlik duygusu, nostalji veya markanız hangi duyguya hitap etmek istiyorsa bu duygular reklam içeriklerinizde bulunsun. Reklamlarınızın, görsel içeriklerinizin doruk noktası olmasına özen gösterin.

6. İlgi Çekici Olun

Instagram’da sıkıcı olmak yapabileceğiniz en büyük hatadır, hele içeriklerinizle takipçilerinizi müşteriye dönüştürmek isteyen bir markaysanız.

Aşağıdaki adımları takip ederek daha ilgi çekici içerikler hazırlayabilirsiniz:

  • Ürünlerinizi sıra dışı ve benzersiz şekillerde fotoğraflayın
  • İnsanları pozitif bir şekilde şaşırtacak nitelikde içerikler hazırlayın

7. Klişelerden Uzak Durun

Her üvey anne kötü olacak diye bir kural yoktur. Ayrıca her ev hanımı mutfakta önlük takmak zorunda değildir. Çoğunlukla zamanı geçmiş sözcükler, cümleler ve fotoğraflarla bombardımana uğruyoruz. Tahmin edilir basmakalıp inanışlar reklamlarda kendine yer edinmeyi başarmışlar. Örneğin eğer bir kadınsanız her zaman bir erkekten daha iyi olmaya çalışıyormuşsunuz gibi…

Bu tarz basmakalıp düşünceleri geride bırakın. Yeni ve çarpıcı içerikler hazırlamaktan korkmayın. Benetton markası bu konuda yüksek bir standart elde etti. Reklamlarının bazılarını uygunsuz olarak nitelendirebiliriz fakat akılda kalır ve hatırlanabilir şekilde olduğunu inkar edemeyiz.

8. Basit Olun

Karmaşıklık reklamların ölüm nedenini oluşturur. 640 x 640 piksellik minicik Instagram içeriğine ekleyeceğiniz mesajların mümkün olduğunca minimum olmasına dikkat etmeniz lazım. Mümkünse sadece bir tane nesne belirleyin. Sonrasında 1-2 satır yazı ve logonuzu ekleyin. İşte (neredeyse) reklamınız hazır.

9. Eylem Çağrısı Ekleyin

Reklamların amacının belirli bir eylemi gerçekleştirmeye yönelik olduğunu unutmayın. Basit bir eylem çağrısı hazırlayın ve caption kısmına ekleyin. Eğer fotoğrafınızda yeterince yer varsa, “25 Mayıs’da Tüm Mağazalarımızda” gibi bazı yazılar ekleyebilirsiniz.

Takipçilerinizdeki aciliyet duygusunu tetiğe geçirmek için Instagram kampanyası yapıp buna son gün ekleyin. Bunu yapmayın bir yolu, hashtag eklemek ve caption kısmına “#Instagramreklam yazın ve 1 Ekim’e kadar her üründe %15 indirimi yakalayın!” gibi kampanyanızı ve son gününü belirten bir yazı ekleyin.

10. Sürekli Test Edin

Son olarak markanız için en doğru formülü elde edene kadar farklı stratejileri deneyerek performansınızı test etmeyi unutmayın. Tüm önerilere rağmen hangi reklamın daha iyi performans göstereceğini tahmin etmek oldukça zordur.

Instagram’daki reklamların en güzel yanlarından biri en mükemmel sonuca ulaşana kadar aşağıdaki faktörlerin farklı kombinasyonlarını deneme şansına sahip olmanızdır:

  • Fotoğraf (kompozisyon, renk, filtre)
  • Yazı (fotoğraf üstünde veya caption kısmında)
  • Yayınlama Tarihi (haftanın hangi gününde daha çok etkileşim alıyorsunuz?)
  • Hashtagler

Yorum Gönder

0 Yorumlar