Modellik Yaparak Para Kazanmak

 


Evet, modellik! Yoksa mankenlik mi demeliydim? Aslına bakarsanız, modellik ve mankenlik birbirinin yerine kullanılan iki kelime. Bazıları bunların aynı anlama geldiğini savunsa da bazıları modellik ile mankenliğin tamamen farklı manalara geldiğini düşünmektedir. Ancak biz bu konu üzerinde konuşmayacağımız için konumuza dönmek gerekirse;

Modellik, hiç şüphesiz son zamanların en popüler mesleklerinden biri olarak gösterilmekte. Genç kızların ve erkeklerin çoğu, bir gün model olabilme hayali kurmakta. Hatta belki sizin de gelecek planlarınızda modellik yapmayla ilgili düşünceler vardır. Peki, modellik neden bu kadar popüler oldu? Gençlerin bu sektöre olan eğiliminin artmasındaki faktörler neler?

            

Modelliğin bu kadar popüler olmasındaki temel nedenlerden biri modellikten elde edilen kazançların yüksek olarak görülmesi. Evet, görülmesi dedim. Peki, gerçekte öyle değil mi? Aslına bakarsanız, bu sorunun cevabı modellik türüne, çalıştığınız firmaya ve ne kadar başarılı olduğunuza göre değişkenlik göstermektedir. Yani her modelin öyle aman aman ücret aldığını söyleyemeyiz. Tabii, model olmak isteyen çoğu kişinin idolü ekranlarda görülen o ünlü modeller olduğu için, durum yanlış anlaşılmaktadır. Ve bu hayalle yola çıkan çoğu kişi karşılaştığı modellik ücretleri karşısında hüsrana uğramaktadır.

Gelelim modelliğin en çok özenilen iş alanlarından biri olmasını sağlayan diğer faktöre. Bu faktör de, modellerin herkes tarafından beğenilen ve sevilen ünlü kişiler olmasındandır. Ayrıca modellerin tomar tomar parayı, sadece birkaç fotoğraf karşılığında aldığı sanılmaktadır. Oysaki durum bundan ibaret değildir. İyi bir model olmak için iyi eğitim almış olmalı, mesleğinizi devam ettirebilmek için kendinize her zaman dikkat etmeli, kişisel gelişiminize özen göstermeli ve daha birçok konuda özverili davranmalısınız. Yani modellik, öyle dışarıdan göründüğü gibi değildir.
         
Tabii, bu konuda dikkat etmeniz gereken husus, modellik için uygun olup olmadığınızdır. Görünüşünüz yeterince düzgün mü, vücut oranlarınız orantılı mı, diksiyonunuz ne alemde, eğitim seviyeniz ne gibi sorulara dürüstçe cevap vermelisiniz. Zaten internette modellik ilanlarına bir göz atarsanız, ne demek istediğimi anlarsınız.

Her modelin 90-60-90 vücut ölçülerine sahip olduğunu da düşünün demiyorum. Ya da boyunuz 1.65 diye modellik yapamayacağınızı zannetmeyin. Çünkü ülkemizin en ünlü modellerinden biri olan Ebru Şallı da 1.65 cm. boy ölçüsüne sahip. Ya da Tülin Şahin! 1.73’lük boy ölçüsüyle Türkiye’nin en beğenilen ve en başarılı modellerinden biri! Vücut ölçülerinizin modellik yapmaya uygun olup olmadığına az çok karar verebilirsiniz.

 Modellik yaparak para kazanmak konusunda altını çizmek istediğim bir diğer konu da bu iş için güvenilir firmaları seçmeniz. Çünkü şöhret yoluna çıkıp, bu yolda başına bin bir türlü iş gelen genç kızlar, bir şehir efsanesinden daha fazlasını ifade ediyor. Hani şu Yeşilçam’da gördüğünüz sahneler var ya, onların benzerleri gerçek hayatta da yaşanabiliyor. İşte bu yüzden, çalışacağınız firmayı seçerken çok dikkatli davranmalısınız.

Zira her sektörde olduğu gibi bu sektörde de merdiven altı firmalar var. İlla ki başınıza kötü bir şey gelecek diye düşünmeyin. Bu kişiler model olma hayalinizden faydalanarak sizi günlerce çalıştırıp, hiçbir ücret ödemeden ortadan kaybolabilirler. Ki bunun örneklerinin sıklıkla yaşandığından emin olabilirsiniz.

       

Modellik yaparak para kazanmak diyoruz ama bu alanda yapabileceğiniz farklı işler de var. Mesela, mükemmel vücut ölçülerine sahip olmayabilirsiniz. Ama bu sizin modellik yapmanıza engel olmayacaktır. Nasıl mı? Hemen söyleyeyim. El mankenliği, ayak mankenliği, prova mankeni, saç mankenliği, fuar hostesliği gibi alanlara yönelebilirsiniz. Belki bu işleri daha önce hiç düşünmemiş olabilirsiniz. Sizin hayaliniz katalog çekimlerinde yer almak, podyumların tozunu attırmak olabilir ama dediğim işlerde de bir nevi hayalinizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar