Oyunculuk Nedir? OYUNCULUK PÜF NOKTALARI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Cast ajanslar, dizi, reklam ve filmlerin oyuncu kadrolarına yeni yüzler kazandırmak amacı ile kurulmuş sektörlerdir. Her kademedeki oyuncu ihtiyaçları bu sektörler tarafından karşılanmaktadır. Günümüzde çoğu kişi oyuncu olmak için cast ajanlar ile bağlantı kurmaya çalışmaktadır.


 Profesyonel Cast ajanslar sosyal medya ve internette oyuncu arıyoruz tarzında reklamlar yapmazlar. Elbette her sektörde olduğu gibi bu sektörde de görevini kötüye kullanan, haksız kazanç sağlamaya çalışan kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır.


İnsanlardan kayıt, dosya masraf tarzında ücret talebinde bulunan birçok kuruluş hayal kırıklığı yaşatmaktadır. Son dönemlerde en sık rastlanan dolandırıcılık ise X projesine seçildiniz, Y yönetmen sizleri çok beğendi gibi vaatler ile gün yüzüne çıkan merdiven altı ajanslardır.


Hal böyle olunca oyunculuk için başvuru yapan adaylar bir süre sonra bu cast ajansları şikayet etmeye başlamaktadır. Tüm bu olasılıkları göz önünde bulundurarak güvenilir kişilerle çalışmak için iyi bir araştırma yapmak gereklidir.


Güvenilir Cast Ajans Seçimine Giden Yol

Cast ajanslar oyunculuğa açılan ilk kapıdır. Bu ajanslar, kısa, uzun, zayıf, şişman, güzel, çirkin gibi kriterler ile ilgilenmeden yeteneklere doğrudan odaklanmaktadır.

Profesyonel ajansların kadrolarında bulunan imaj maker, diyetisyen, psikolog, spor eğitmeni, saç tasarımcısı gibi ekiplerinde yer alan uzman kişiler ücretsiz olarak oyuncu adaylarına destek olmaktadır. Güvenilir bir cast ajans araştırmasının net cevabını ise son 5 yılda sektöre kazandırmış olduğu isimler ile anlayabilirsiniz.


Güvenilir cast ajans kadrosuna dahil edeceği oyuncu adaylarını donanımlı hale getirmek isteyendir. İyi bir ajans oyuncusunun kariyer basamaklarını emin adımlar ile çıkması için oyunculuk eğitimi, dans, spor, enstrüman gibi sanat ile alakalı her noktada doğru kurum ve kuruluş ile bir araya getirendir.


İşini özenle ve doğru yapan ajanslar yetenek yönetimini yapmış olduğu oyuncularıyla sektörde yeni yüz açıklarının büyük bir bölümünü kapatmaktadırlar.

Fakat şunu da belirtmeliyiz ki hiçbir ajans oyuncu adaylarına kesinlikle iş garantisi vermemektedir.


Ajans oyuncu olmak isteyen adaylara doğru yolu göstererek yol arkadaşlığı yapar bu süreçte emek veren adaylar ise ajans yetkilileri/menajerleri aracılığıyla başarı sağlayarak sektörle buluşmaktadır.


Burada önemli olan bir kurum yada kuruluş hakkında insanların yazı, yorum ve şikayetlerinden ziyade ciddi basın bültenlerinin haberleri, sektöre kazandırmış olduğu oyuncuları, oyuncularını yönlendirmiş olduğu kaliteli projelerin olmasıdır.


Bu tarz kurum ve kuruluşlar işini ciddiye alan ve güvenilir kuruluşlardır önceliğiniz bu kurumlar ile çalışmak olmalıdır. Sizlere vaat verenler değil doğrular ve gerçekler ile yüz yüze getiren kurumlar sizleri bir noktaya ulaştırabilir.


Peki dürüst ve güvenilir bir ajansı diğerlerinden ayırmak mümkün müdür?

Mümkündür, dürüst ve güvenilir bir cast ajans oyuncu adaylarının bilgilerini de, hayat kalitelerini de düşünerek ailesinden bir parça haline getirendir.

Oyuncu adayının yeteneğini geliştirmesi için doğru bir yol gösterirken, hayatının bir parçası haline getiren kurumlar doğru yol arkadaşıdır. Dürüst ve ahlaklı kurumlar sayesinde doğru yerde ve doğru projede yer almanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz

Yorum Gönder

2 Yorumlar

TEŞEKKÜR EDERİZ